DIDA HORNJAKOV Salaš

Dida Hornjakov salaš – nalazi se u blizini Sombora, u neposrednoj blizini grada udaljen 1,5 km od kružnog puta JUG 3 na starom sivackom putu na salaškom naselju Gradina.To je mesto gde se čuva tradicionalna arhitektura salaša, tradicionalni način života Bunjevaca, način ishrane i pripremanja jela na salašima i narodni običaji nastali tokom života na salašu. Posetiocima se nudi obilazak etno postavke, razgledanje i hranjenje domaćih životinja, obrok i osveženje pripremljeni na tradicionalni salašarski način (posetioci mogu da učestvuju u pripremanju hrane sa domaćinima). Možete da uživate u nastupu folklorne grupe i tamburaša, prezentaciji rukotvorina koje izrađuju domaćice na okolnim salašima, ali i u vožnji fijakerom do Sombora ili okolnih salaša. Na raspolaganju su vam i razne sportske aktivnosti – vožnja biciklom, šetnja, fudbal, odbojka, košarka.
 Salaš poseduje dve dvokrevetne sobe (4*)

Arhitektonska celina salaša Hornjak, locirana u salaškom naselju tzv. bokor tipa, predstavlja klasičan primer ove vrste ruralnog gradjevinarstva na području Panonske nizije, gradnja XIX i početak XX veka, sa jasno definisanim ekonomskim i stambenim delovima, predstavlja emanaciju gradjanskog duha sa osloncem na tendenciju razvoja intenzivne poljoprivredne proizvodnje farmerskog tipa.

Objekat je lociran na obodima aluvijalne ravni pežorativno nazvane po telesnim oblinama izvesne gdje. Mande a više od veka nalazi se u vlasništvu čuvene porodice Hornjak, čiji je napor da ovaj biser vojvodjanske ruralne arhitekture inkorporira u trend tzv.”seoskog turizma” i dobije pohvale kako od domacih (Turisticka organizacija Sombora i Vojvodine) i inostranih organizacija tako i od brojnih posetilaca.
Boravkom na ovom lokalitetu čije su lepote belodane tokom svih godišnjih doba podjednako,u punoj meri se doživljava punoća multikulturalnosti i multietičnosti vojvodjanske ravnice, koju umetnički, možda i po najviše oplodjuje pesma i stihovi borda starogradske i vojvodjanske pesme somborskih tamburaša.

Rejting ( 2 rating )

Overall

Quality

Support

Price

Products

Prelepo.

Overall

Quality

Support

Price

Products

Lep ambijent.

Ocenite

Ukupno
Kvalitet
Podrška
Cena

Name is required.

Email is required.

Comment is required.


USLUGE

U izgradnji je smeštajni deo objekta sa 8 ležaja i terasa kapaciteta za 130 osoba.
 
SREDNJA DNEVNA ČLANARINA 500,00 din.
Obilazak etno postavke na salašu, vožnja fijakerom, razgledanje i hranjenje domaćih životinja i osveženje pripremljeno na tradicionalni salašarski način. 
 
VELIKA DNEVNA ČLANARINA 900,00 din.
Obilazak etno postavke na salašu, vožnja fijakerom, razgledanje i hranjenje domacih životinja i osveženje pripremljeno na tradicionalni salašarski način.
 
VELIKA CELODNEVNA ČLANARINA 1.800,00 din.
Doručak:
tradicionalni salašarski doručak
 
Obilazak etno postavke na salašu, organizovani obilazak Sombora.
 
Ručak:
svečani salašarski ručak
 
Vožnja fijakerom, nastup folklorne grupe i razne slobodne aktivnosti (vožnja biciklom, šetnja, obilazak i hranjenje životinja, fudbal, odbojka, košarka)
 
Večera:
salašarska večera

DELATNOST

Smeštaj, restoran

KONTAKT

Address Details

Gradina 65, Somor

Phone: 025 423 304, 069 89 52 767

E-mail: aranka.mijic@gmail.comKontakt INFO

  • Naziv firme DIDA HORNJAKOV Salaš
  • Adresa Sombor, Serbia
  • Telefon 025 423 304, 069 89 52 767
dida-hornjakov-salaš8-sombor-zute-strane-imenik DIDA HORNJAKOV Salaš dida-hornjakov-salaš5-sombor-zute-strane-imenik DIDA HORNJAKOV Salaš dida-hornjakov-salaš4-sombor-zute-strane-imenik DIDA HORNJAKOV Salaš dida-hornjakov-salaš3-sombor-zute-strane-imenik DIDA HORNJAKOV Salaš